Romsdalsgondolen

Romsdalsgondolen – Norges lengste pendelbane – frakter deg 708 meter over havet
mens du nyter en 360-graders utsikt over de majestetiske tindene i Romsdalen.

No items found.

Du kan kjøpe billett på følgende måter:

I automaten ved gondolen
På Åndalsnes Jernbanestasjon

Åpningstider gondol

1. oktober - 31. mars (stengt 20. desember til 6. januar)
Mandag og tirsdag
Stengt
Onsdag og torsdag
12:00 - 20:30
Fredag og lørdag
12:00 - 23:00
Søndag
12:00 - 20:30

Billetter for alle

Det finnes et bredt utvalg gondolbilletter å velge mellom; enveis-billett, tur/retur, årskort, dagspass og gavekort. Du kan for eksempel ta banen opp til Nesaksla og gå tilbake, eller omvendt. Sørg da for å stikke innom det fantastiske utsiktspunktet Rampestreken på veien. Du kan også velge å kjøre gondol begge veier mens du slapper av og nyter utsikten.

Nyt et bedre måltid 708 meter over havet


På toppen av Nesaksla ligger Eggen Restaurant – en 170-seters á la carte-restaurant som serverer kortreist mat basert på de lokale råvarene som er i sesong. I sommermånedene har restauranten eget utendørs BBQ-kjøkken som serverer nydelig mat rett fra grillen. Det er også mulig å leie restauranten til bryllup, selskap, julebord og mer.

Les mer om Eggen Restaurant her.

Mange veier til fjells

På hvilken måte vil du komme deg til Nesaksla? Det finnes noe for enhver smak.

Rampestreken ligger langs stien til Nesaksla med startpunkt i Åndalsnes sentrum. Etter ca. 1-1,5 timers gange finner du den velkjente attraksjonen med fantastisk utsikt over fjord og fjell. Herfra kan du gå 15-20 minutter til før du ankommer Nesaksla.

Romsdalseggen begynner med en busstur fra sentrum av Åndalsnes inn til Vengedalen i Isfjorden. Derfra går turen i ca. 5-8 timer før du kommer til enden av Eggen, også kjent som Nesaksla. Herfra kan du enten gå ned (og passere Rampestreken) eller ta gondolen ned. Merk at du ikke kan gå Romsdalseggen motsatt vei, turen skal alltid begynne i Vengedalen.

Via ferrata betyr «jernvei» på italiensk og er en tilrettelagt klatrerute hvor du er sikret med wire. På steder der det mangler naturlige fotfester, er det satt inn trinn. Til Nesaksla kan du velge mellom Introruta (1-2 timer klatring) og Vestveggen (2-3 timer klatring). Introruta avsluttes like ved Rampestreken, hvor du kan fortsette til fots opp til Nesaksla og eventuelt ta gondolen ned.

Romsdalsgondolen. Nyt utsikten, et bedre måltid, en tur rundt stinettet og ta gondolen på samme behagelige og spektakulære måte ned igjen.

Ofte stilte spørsmål

 • Kan jeg ta med hund?

  Ja, det kan du. Når du kjøper billett, klikk "endre tillegg" og velg hund (kr. 75,-).

 • Hvor ofte går gondolen? 

  Vi kjører som standard hver hele og halve time innenfor åpningstidene. Dersom det er ventende passasjerer kjører vi fortløpende.

 • Hvilke smittevernhensyn tar dere?

  Vi tar smittevern på alvor, og har iverksatt en rekke tiltak for å øke tryggheten til våre gjester og passasjerer. Munnbind er påbudt i kabinen og i stasjonene. Kabinansatte vasker alle berøringsflater i kabinen mellom hver tur. Du finner dispensere med desinfeksjonsmiddel flere steder i anlegget. I tillegg har vi redusert antall personer i kabinen til 25 personer.


 • Kan jeg bestille bord i restauranten?

  Grupper på 10 personer eller færre kan bestille bord i restauranten selv. Bestill her. Grupper på over 10 personer bes ta kontakt med booking@romsdalen.no.


 • Hvordan kommer jeg meg til Rampestreken?

  Du kan ta Romsdalsgondolen til Nesaksla og følge stien nedover i ca. 15 minutt. Du kan også gå fra Åndalsnes sentrum og følge stien oppover byfjellet i ca. 1,5 time. Gå gjerne de siste 15 minuttene opp til fjellstasjonen til Romsdalsgondolen og ta en enveisbillett ned.

 • Hvor mange personer får plass i hver kabin?

  Hver kabin er laget for a frakte 45 personer pluss én kjører. For best mulig opplevelse har vi valgt å kjøre maks 35 personer i hver kabin. For øyeblikket er dette antallet reduser til 25 av smittevernhensyn.

 • Kan jeg kansellere billetten min?

  Det er ikke mulighet til å kansellere gondolbilletter. Hvis du ikke har mulighet til å bruke den selv kan du gi den til en venn, ettersom billetter ikke er knyttet til person (med unntak av årskort og dagspass). Les mer om dette i våre Terms and Conditions.

 • Hvordan kjøper jeg billett på toppen av Nesaksla hvis jeg kommer fra
  Rampestreken eller Romsdalseggen?

  Det finnes ingen betjent kasse ved fjellstasjon. Du må kjøpe billett på mobilen din på www.romsdalen.no, betale i billettluken når du kommer ned. Spør våre kabinansatte om hjelp.

 • Kan jeg gå til Romsdalseggen fra Romsdalsgondolen?

  Ruten til Romsdalseggen begynner i Vengedalen i Isfjorden, og ender opp ved Romsdalsgondolen hvor du kan ta gondolen ned. Det er ikke anbefalt å gå motsatt vei grunnet smal sti.

 • Hvordan kommer jeg meg til Rampestreken?

  Du kan ta Romsdalsgondolen til Nesaksla og følge stien nedover i ca. 15 minutt. Du kan også gå fra Åndalsnes sentrum og følge stien oppover byfjellet i ca. 1,5 time. Gå gjerne de siste 15 minuttene opp til fjellstasjonen til Romsdalsgondolen og ta en enveisbillett ned.

 • Kan jeg fly paraglider fra toppen av gondolen?

  Dersom du ikke har flydd før og ønsker å prøve paragliding kan du lese mer her: Paraglider over Romsdalen
  Er du derimot en flyger med sertifikat kan du lese mer om flystedet og regler rund flygning her: International Flightlog - Flysteder - Norway - Rauma - Nesaksla

Her finner du noen av de villeste landskapene i Norge.

Scroll for å se flere bilder

Se våre aktiviteter

Gjennomreise

På roadtrip eller gjennomreise? Fra Oslo via Gudbrandsdalen? Bergen, Ålesund eller Trondheim? Behov for avveksling, en pause og spennende opplevelser? Romsdalen er det perfekte stoppet!

Se våre anbefalinger

Tandem Paragliding

Noe av det villeste du kan begi deg ut på. Sammen med erfarne tandemflygere i Romsdalstindene Paragliderklubb får du fly høyt over Rauma Elv omgitt av majestetiske fjell som Romsdalshorn og Vengetindene.

Les mer om paragliding

Overnatting

Spektakulære Romsdalen er vel verdt å utforske over flere dager. Det finnes flere overnattingsmuligheter og tradisjonsrike Grand Hotel Bellevue er verdt et besøk i seg selv.

Se våre anbefalinger