Romsdalsgondolen

Romsdalsgondolen er årets opplevelse. Norges lengste taubane, bygget med innovative og bærekraftige installasjoner. En 360-graders utsikt til majestetiske tinder venter på deg.

Årets attraksjon

Romsdalsgondolen åpnet 28. mai 2021, og vil holde åpent daglig utover sommeren. Billetter og årskort kan du få kjøpt her, enten til deg selv eller som gave til noen andre. Billetter er uten dato, og kan benyttes på ønsket dag innenfor gyldighetsperioden.

Hvordan tar jeg gondolen? 

  1. Kjøp billett.
    Det er fire måter å kjøpe billett på; (1) på nettsiden, (2) på automaten utenfor fjordstasjon, (3) i informasjonsluken eller (4) på Vipps til #692685. OBS! På fjellstasjonen er Vipps den eneste betalingsløsningen.
  2. Scann billetten i adgangsterminalen. Munnbind er påbudt innenfor adgangsterminalen og i kabinene.
  3. Stig inn i kabinen og nyt turen.

Åpningstider

Eggen Restaurant

Romsdalsgondolens restaurant er en 170-seters á-la-carte med spektakulær utsikt i alle retninger. Her serveres det kortreist mat fra lokale leverandører. Om sommeren er det også et eget utekjøkken som serverer smakfull mat rett fra grillen. Det er også mulig å bestille restauranten til kurs, konferanse, selskap eller andre arrangement. Eggen Restaurant følger åpningstidene til Romsdalsgondolen.

Les mer om Eggen Restaurant her.

Mange veier til fjells

På hvilken måte vil du komme deg til Nesaksla? Det finnes noe for enhver smak. Her kan du lese mer om de forskjellige alternativene.

Rampestreken er et populært turmål som ligger langs stien til Nesaksla med startpunkt i sentrum av Åndalsnes. Ca. 1-1,5 timers gange finner du den kjente attraksjonen hvor det er naturlig å stoppe for en "selfie". Fortsett ca. 15-20 minutter lenger oppover fjellet, og vipps! - så er du på Nesaksla hvor du finner Romsdalsgondolen og Eggen Restaurant.

Romsdalseggen er en lengre tur som begynner med en busstur fra sentrum av Åndalsnes inn til Vengedalen i Isfjorden. Derfra går turen i ca. 5-8 timer før man kommer til enden av Eggen, også kjent som Nesaksla, hvor Romsdalsgondolen og Eggen Restaurant ligger. Herfra kan man enten gå ned (og passere Rampestreken) eller ta gondolen ned. Vi ønsker å presisere at man ikke kan gå Romsdalseggen motsatt vei, turen skal alltid begynne i Vengedalen.

Via Ferrata er en klatresti med wire som sikrer langs hele ruten. Til Nesaksla kan man velge mellom Introruta (1-2 timer klatring) og Vestveggen (2-3 timer klatring). Introruta er kommer opp like under Rampestreken, som gjør at man får med seg den også på veien opp til Nesaksla. Via Ferrata Introruta med gondolbillett fås kjøpt her.

Den siste ruten er selvsagt opp med Romsdalsgondolen. Nyt utsikten, et måltid, en tur rundt stinettet og ta gondolen på samme behagelige og spektakulære måte ned igjen.

Ofte stilte spørsmål

Kan jeg ta med hund? 

Ja, det kan du. Når du kjøper billett, klikk "endre tillegg" og velg hund (kr. 75,-).

Hvor ofte går gondolen? 

Vi kjører som standard hver hele og halve time innenfor åpningstidene. Dersom det er ventende passasjerer kjører vi fortløpende.

Hvilke smittevernhensyn tar dere?  

Vi tar smittevern på alvor, og har iverksatt en rekke tiltak for å øke tryggheten til våre gjester og passasjerer. Det er påbudt med munnbind i kabinen og inne i stasjonene. Ta med ditt eget munnbind eller kjøp en pakke med 10 stk. i kassen hos oss. Våre verter og vakter oppfordrer besøkende til å overholde avstand så langt det er mulig. Kabinansatte vasker alle berøringsflater i kabinen mellom hver tur. Skilt om smittevern, avstand og munnbind er satt opp flere steder i anlegget, i tillegg til dispensere med desinfeksjonsmiddel.

Kan jeg bestille bord i restauranten? 

Grupper på 10 personer eller færre kan bestille bord i restauranten selv. Bestill her. Grupper på over 10 personer bes ta kontakt med booking@romsdalen.no.

Hvordan kommer jeg meg til Rampestreken?

Du kan ta Romsdalsgondolen til Nesaksla og følge stien nedover i ca. 15 minutt. Du kan også gå fra Åndalsnes sentrum og følge stien oppover byfjellet i ca. 1,5 time. Gå gjerne de siste 15 minuttene opp til fjellstasjonen til Romsdalsgondolen og ta en enveisbillett ned.

Hvor mange personer får plass i hver kabin? 

Hver kabin er laget for a frakte 45 personer pluss én kjører. For best mulig opplevelse har vi valgt å kjøre maks 35 personer i hver kabin.

Kan jeg kansellere billetten min?

Det er ikke mulighet til å kansellere gondolbilletter. Hvis du ikke har mulighet til å bruke den selv kan du gi den til en venn, ettersom billetter ikke er knyttet til person (med unntak av årskort og dagspass). Les mer om dette i våre Terms and Conditions.

Hvordan kjøper jeg billett på toppen av Nesaksla hvis jeg kommer fra Rampestreken eller Romsdalseggen?

Det finnes ingen betjent kasse ved fjellstasjon. Du må kjøpe billett på mobilen din på www.romsdalen.no, eller på Vipps- QR-kode. Vi anbefaler at du kjøper billett før du starter turen opp på fjellet, enten på nett eller i billettautomaten ved fjordstasjon.

Kan jeg gå til Romsdalseggen fra Romsdalsgondolen? 

Ruten til Romsdalseggen begynner i Vengedalen i Isfjorden, og ender opp ved Romsdalsgondolen hvor du kan ta gondolen ned. Det er ikke anbefalt å gå motsatt vei grunnet smal sti.

Hvordan kommer jeg meg til Rampestreken?

Du kan ta Romsdalsgondolen til Nesaksla og følge stien nedover i ca. 15 minutt. Du kan også gå fra Åndalsnes sentrum og følge stien oppover byfjellet i ca. 1,5 time. Gå gjerne de siste 15 minuttene opp til fjellstasjonen til Romsdalsgondolen og ta en enveisbillett ned.

Kan jeg fly paraglider fra toppen av gondolen? 

Dersom du ikke har flydd før og ønsker å prøve paragliding kan du lese mer her: Paraglider over Romsdalen
Er du derimot en flyger med sertifikat kan du lese mer om flystedet og regler rund flygning her: International Flightlog - Flysteder - Norway - Rauma - Nesaksla

Her finner du noen av de villeste landskapene i Norge.

Scroll for å se flere bilder

Se våre aktiviteter

Gjennomreise

På roadtrip eller gjennomreise? Fra Oslo via Gudbrandsdalen? Bergen, Ålesund eller Trondheim? Behov for avveksling, en pause og spennende opplevelser? Romsdalen er det perfekte stoppet!

Se våre anbefalinger

Tandem Paragliding

Noe av det villeste du kan begi deg ut på. Sammen med erfarne tandemflygere i Romsdalstindene Paragliderklubb får du fly høyt over Rauma Elv omgitt av majestetiske fjell som Romsdalshorn og Vengetindene.

Les mer om paragliding

Overnatting

Spektakulære Romsdalen er vel verdt å utforske over flere dager. Det finnes flere overnattingsmuligheter og tradisjonsrike Grand Hotel Bellevue er verdt et besøk i seg selv.

Se våre anbefalinger