Romsdalsgondolen

Norges lengste pendelbane finner du i sentrum av Åndalsnes.

No items found.

Du kan kjøpe billett på følgende måter:

I automaten ved gondolen
I billettluke ved gondolen

Åpningstider gondol

7. april - 15. mai 2022
Unntak: Stengt 25.-28. april og 4. mai grunnet vedlikehold.
Mandag og tirsdag
Stengt
Onsdag og torsdag
12:00 - 20:30
Fredag og lørdag
12:00 - 23:00
Søndag
12:00 - 20:00

Billetter for alle

Det finnes et bredt utvalg gondolbilletter å velge mellom; enveis-billett, tur/retur, årskort, dagspass og gavekort. Du kan for eksempel ta banen opp til Nesaksla og gå tilbake, eller omvendt. Sørg da for å stikke innom det fantastiske utsiktspunktet Rampestreken på veien. Du kan også velge å kjøre gondol begge veier mens du slapper av og nyter utsikten. Gondolbillettene er gyldige i en lengre periode og kan benyttes på valgfri dato.

Kjøp din gondolbillett her.

Måltid blant de skarpe tindene


På toppen av Nesaksla ligger Eggen Restaurant – en 170-seters á la carte-restaurant som serverer kortreist mat basert på de lokale råvarene som er i sesong. I sommermånedene har restauranten eget utendørs BBQ-kjøkken som serverer nydelig mat rett fra grillen. Det er også mulig å leie restauranten til bryllup, selskap, julebord og mer.

Les mer om Eggen Restaurant her.

Gondol som gavekort

Vi har en rekke ulike gavekortløsninger. Velg mellom gondolbilletter, kombinasjoner av gondolbilletter og et måltid, søndagsbuffet eller rett og slett et valgfritt beløp som mottakeren kan bruke på Romsdalsgondolen og Eggen Restaurant om hverandre.

Se våre ulike gavekort her.

Ofte stilte spørsmål

 • Kan jeg ta med hund?

  Ja, det kan du, dette koster kr. 75,-.

 • Hvor ofte går gondolen? 

  Vi kjører som standard hver hele og halve time innenfor åpningstidene. Dersom det er ventende passasjerer kjører vi fortløpende slik at ingen trenger å vente lenge.

 • Hvilke smittevernhensyn tar dere?

  Vi tar smittevern på alvor, og har iverksatt en rekke tiltak for å øke tryggheten til våre gjester og passasjerer. Munnbind er påbudt i kabinen og i stasjonene. Kabinansatte vasker alle berøringsflater i kabinen mellom hver tur. Du finner dispensere med desinfeksjonsmiddel flere steder i anlegget.

  Eggen Restaurant har også god kapasitet til å overholde 1-meters regelen, og iverksetter dette i perioder når dette er et anbefalt tiltak fra regjeringen.


 • Kan jeg bestille bord i restauranten?

  Grupper på 10 personer eller færre kan bestille bord i restauranten selv. Bestill her. Grupper på over 10 personer bes ta kontakt med booking@romsdalen.no.


 • Hvordan kommer jeg meg til Rampestreken?

  Du kan ta Romsdalsgondolen til Nesaksla og følge stien nedover i ca. 15 minutt. Du kan også gå fra Åndalsnes sentrum og følge stien oppover byfjellet i ca. 1,5 time. Gå gjerne de siste 15 minuttene opp til fjellstasjonen til Romsdalsgondolen og ta en enveisbillett ned.

  Man kan også gå til Rampestreken om vinteren, men da er det anbefalt med gode brodder eller stegjern.

 • Hvor mange personer får plass i hver kabin?

  Hver kabin er laget for a frakte 45 personer pluss én kjører. For best mulig opplevelse har vi valgt å kjøre maks 35 personer i hver kabin.

 • Kan jeg kansellere billetten min?

  Det er ikke mulig å kansellere gondolbilletter. Hvis du ikke har mulighet til å bruke den selv kan du gi den til en venn, ettersom billetter ikke er knyttet til person (med unntak av årskort og dagspass). Les mer om dette i våre Terms and Conditions.

 • Hvordan kjøper jeg billett på toppen hvis jeg kommer fra
  Rampestreken eller Romsdalseggen?

  Det finnes ingen betjent kasse ved fjellstasjon. Du må enten kjøpe billett i fjordstasjonen på forhånd, kjøpe på mobilen din på www.romsdalen.no, eller betale i billettluken når du kommer ned. Spør i så fall våre kabinansatte om hjelp.

 • Kan jeg gå til Romsdalseggen fra Romsdalsgondolen?

  Ruten til Romsdalseggen begynner i Vengedalen i Isfjorden, og ender opp ved Romsdalsgondolen hvor du kan ta gondolen ned. Det er ikke anbefalt å gå motsatt vei grunnet smal sti.

 • Hvordan kommer jeg meg til Rampestreken?

  Du kan ta Romsdalsgondolen til Nesaksla og følge stien nedover i ca. 15 minutt. Du kan også gå fra Åndalsnes sentrum og følge stien oppover byfjellet i ca. 1,5 time. Gå gjerne de siste 15 minuttene opp til fjellstasjonen til Romsdalsgondolen og ta en enveisbillett ned.

 • Kan jeg fly paraglider fra toppen av gondolen?

  Dersom du ikke har flydd før og ønsker å prøve paragliding kan du lese mer her: Paraglider over Romsdalen
  Er du derimot en flyger med sertifikat kan du lese mer om flystedet og regler rund flygning her: International Flightlog - Flysteder - Norway - Rauma - Nesaksla

Her finner du noen av de villeste landskapene i Norge.

Scroll for å se flere bilder

Se våre aktiviteter

Gjennomreise

På roadtrip eller gjennomreise? Fra Oslo via Gudbrandsdalen? Bergen, Ålesund eller Trondheim? Behov for avveksling, en pause og spennende opplevelser? Romsdalen er det perfekte stoppet!

Se våre anbefalinger

Tandem Paragliding

Noe av det villeste du kan begi deg ut på. Sammen med erfarne tandemflygere i Romsdalstindene Paragliderklubb får du fly høyt over Rauma Elv omgitt av majestetiske fjell som Romsdalshorn og Vengetindene.

Les mer om paragliding

Overnatting

Spektakulære Romsdalen er vel verdt å utforske over flere dager. Det finnes flere overnattingsmuligheter og tradisjonsrike Grand Hotel Bellevue er verdt et besøk i seg selv.

Se våre anbefalinger