Velkommen til Eggen Restaurant, 708 meter over havet på toppen av byfjellet Nesaksla over Åndalsnes. Vi serverer ny, nordisk mat med vår egen lille vri som utfordrer sansene. Ta turen opp med Romsdalsgondolen og få en utsøkt matopplevelse med en 360-graders utsikt til majestetiske tinder som Romsdalshorn, Store Vengetind og Kirketaket.

INFORMASJON: Torsdag 21. oktober er Eggen Restaurant fullbooket frem til 13.00.
Velkommen opp etter dette!


For bestilling/spørsmål kan du kontakte oss på tlf. 405 04 004.

I finstasen og fjellstasen

Vi inviterer deg til vår restaurant som har en levende, innbydende og uformell atmosfære, som sammen med fantastisk fjellutsikt gir den perfekte stemningen enten du nyter en romantisk middag for to eller er på tur med familien. Restauranten har kapasitet til 170 personer.

Vi har høyt fokus på kvalitet og bærekraft i hvert eneste ledd. Våre profesjonelle kokker tilbyr deg vår à la carte-meny som kombinerer tradisjonelle og sesongbaserte lokale råvarer fra vår region på en ny, nordisk måte. Om sommeren vil det også være et eget utendørs BBQ-kjøkken som serverer smakfull mat rett fra grillen. Alt er tilrettelagt for at våre gjester får en utsøkt matopplevelse.

Restauranten åpnet for første gang 3. juli 2021. Vi ønsker å informere om at det kan bli noe pågående anleggsarbeid i forbindelse med restauranten utover sommeren.

Eggen Restaurant har telefontid hver dag mellom 10-18, og du når oss på tlf. 405 04 004. Velkommen til oss!


Hva skjer på Eggen Restaurant? 

Gjestespill med spennende kokker og sommelier 5.-6. november

Vi får besøk av en av Norges mest spennende kokker, nemlig Christer Økland. Økland kommer fra Cornelius og restaurant 1877 i Bergen og Fjordtind Hotels i Hardanger. I tillegg kommer Camilla Tufte fra Moestue Grape Import, en av Norges beste vinkelnere. Sammen med disse skal vi sy sammen en helg full av eksepsjonell mat og vin.

Vi tilbyr denne helgen en 8-retters smaksmeny av ypperste kvalitet sammen med viner av beste sort. Gjestespillet er både fredag og lørdag 5.-6. november, men vi har begrenset kapasitet så her gjelder det å være tidlig ute. Bestilling gjøres ved å reservere et bord på ønsket dag (5. eller 6. november) gjennom vår online bordbestilling.

8-retters smaksmeny kr. 995,- per person
Vinpakke: kr. 695,- per person
Tur/retur gondolbillett: kr. 450,- per person
Overnatting på Grand Hotel by Classic Norway: kr. 1395,- per dobbeltrom inkl. frokost.

Christer har lang fartstid fra restaurantbransjen og er utvilsomt en av de beste kjøkkensjefene i Bergensområdet. Han har bred erfaring, bl.a. fra noen av verdens beste restauranter som f.eks. The Fat Duck Restaurant i London, Naha Restaurant og i Chicago, Alinea Restaurant i Chicago, Noma restaurant i København. I tillegg har han jobbet på Renaa Restaurant og Hall Toll i Stavanger og Cornelius Restaurant i Bergen, for å nevne noen få.

Camilla har sin bakgrunn i serveringsbransjen, og har arbeidet både internasjonalt og nasjonalt. Den siste restauranten hun arbeidet på var Cornelius Sjømatrestaurant, hvor hun var Restaurantsjef og Sommelier i 4 år.

I sin rolle på Cornelius dro hun til Tyskland ved to anledninger og blendet sin egen vin "sjømat Riesling" som ble brukt som husets vin på restauranten. I 2015 deltok hun i den norske Sommelier konkurransen til Chaine de Rottiseur, og gikk videre til å representere Norge i deres internasjonale konkurranse i Lichtenstein.

I dag jobber Camilla for vinimportøren Moestue Grape Selections, hvor hun jobber med sannsynligvis den beste, bredeste porteføljene innen kvalitetsvin i Norge. 

Meny Eggen Restaurant

Søndagsbuffet

På søndager har vi buffet fra 12-20.30. Bestiller man bord i dette tidsrommet på en søndag, bestiller man automatisk buffet. Buffeten inneholder mye godt fra restaurantens meny, som er basert på sesongens råvarer fra vår region.

Søndagsbuffet koster kr. 595,- inkludert gondolbillett. For å bestille søndagsbuffet bestiller du et bord i restauranten, og henvender deg til billettluka ved fjordstasjonen til Romsdalsgondolen når du ønsker å kjøpe billett. Vis billetten til restauranten når du kommer til buffeten.

Julebord

Arranger et julebord dine kolleger sent vil glemme! Høyt til fjells i koselig atmosfære med utsikt over lysene fra Åndalsnes sentrum. Vi tilbyr en julebordspakke som inkluderer tur/retur-gondolbillett, velkomstdrink og 3-retters julemiddag hvor du kan velge mellom tradisjonell juletallerken eller en "juleinspirert" hovedrett.

Det er kapasitet for maks 60 personer, eller flere om man leier hele restauranten for seg selv. Våre lokaler passer også fint for mindre grupper, enten du vil leie eget lokale eller sitte i restauranten sammen med andre.

Gruppebestillinger

  • Bordbestilling for 10 personer og oppover betegnes som en gruppe
  • Grupper kan ta direkte kontakt med booking@romsdalen.no for bestilling, evt. på tlf. 405 04 004.
  • Grupper må bestille meny på forhånd, og alle må spise det samme.
  • Vi setter sammen en meny basert på sesongens lokale råvarer.
  • Gruppe kan leie eget lokale (Hemsen eller Festsalen). Pris avhenger av sesong og gruppestørrelse.
  • Grupper må betale samlet. Ved behov for faktura må dette gis beskjed om på forhånd.
  • Bedriftsgrupper må forhåndsbetale 30% av arrangementet for å bekrefte bestillingen. Beløpet blir beholdt som avbestillingsgebyr ved avbestilling senere enn 30 dager før ankomst.

Arrangement

Hos oss er det også mulighet for tilrettelagte arrangementer som kurs- og konferanse, bryllup, jubileum, bursdager og andre arrangement. Les mer om kurs- og konferansetilbud her, evt. kontakt oss på tlf. 405 04 004.


Her finner du noen av de villeste landskapene i Norge.

Scroll for å se flere bilder

Se våre aktiviteter

Gjennomreise

På roadtrip eller gjennomreise? Fra Oslo via Gudbrandsdalen? Bergen, Ålesund eller Trondheim? Behov for avveksling, en pause og spennende opplevelser? Romsdalen er det perfekte stoppet!

Se våre anbefalinger

Dagstur

Skal du på dagstur? Da har vi gode turtips fra Åndalsnes for deg! Opplev blant annet Atlanterhavsvegen, Midsundtrappene, Trollstigen, Romsdalseggen og Rampestreken.

Se våre anbefalinger

Overnatting

Spektakulære Romsdalen er vel verdt å utforske over flere dager. Det finnes flere overnattingsmuligheter og tradisjonsrike Grand Hotel Bellevue er verdt et besøk i seg selv.

Se våre anbefalinger